Karkeakarvainen kettuterrieri Emmi
Miksi aloititte barffauksen?
Koirallani oli paha korvatulehduskierre, iho-ongelmia ja epileptisiä kohtauksia. Entinen eläinlääkärimme vain määräsi lääkekuuria lääkekuurin perään ja suositteli jotain RC:n allergiaruokaa.. Korvat alkoivat kasvaa "kukkakaalimaisesti" umpeen ja tässä vaiheessa eläinlääkäri ehdotti vain korvien leikkaushoitoa. Menetelmä kuulosti rajulta jonka vuoksi vaihdoimme eläinlääkäriä, halusimme kuulla muidenkin mielipiteitä. Uusi eläinlääkäri ehdottk heti raakaruokintaa. Se ei ollut silloin vielä niin tunnettu juttu.
Kuinka itse koit BARF-ruokinnan? Oliko se helppoa, työlästä, mukavaa vaihtelua?
Aluksi raakaruokinta tuntui työläältä kun ei vielä tiennyt mitä pitäisi antaa ja miten paljon ja minkälaisia lisäravinteita. Nykyään se on helppoa kuin heinän teko! Pienen koiran ollessa kyseessä voi pötköt paloitella sopiviksi annoksiksi ja ottaa aina edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan seuraavaa aamua ja päivää varten. Annoksia olen myös tehnyt itse tuoreesta hevosen jauhelihasta niin että muussasin sekaan valmiiksi lisäravinteet ja laitoin pakastimeen annospusseissa.
Huomasitko lemmikissäsi muutoksia uuden ruokavalion myötä? Myös ennen ja jälkeen kuvia olisi mukava nähdä jos sellaisia löytyy.
Koiran olemus ja terveydentila muuttuivat huimasti. Korvatulehduskierre loppui kuin seinään eikä koiralla ole kymmeneen vuoteen, eli siis raakaruokinnan aloittamisen jälkeen ollut yhtäkään korvatulehdusta. Myös epileptiset kohtaukset jäivät pois! Korvien kukkakaalimuodostelma myös katosi, mitä uusi, ihana eläinlääkärimme piti lääketieteellisenä ihmeenä!
Annatko jotain lihojen, sisäelimien ja luiden lisäksi. Mitä ja miksi?
Tarvittavat lisäravinteet ja öljyt ovat mukana tukemassa ruokintaa. Uusimpina tulokkaina glukosamiini ja doils-öljy nivelille.
Miten paljon vaihtelet eri ainesosia/tuotteita? Esimerkki lemmikkisi BARF-ruokavaliosta?
Pakastimesta löytyy useimmiten kolmea erilaista lihaa samaan aikaan, joita annan päivästä riippuen joko vuorotellen tai kaikkia samaan aikaan. Nyt kun koira on jo iäkäs, syö se pääsääntöisesti miedompia lihoja kuten siipikarjaa ja kalaa sekä naudan mahaa ylläpitämään vatsan hyvinvointia. Kovempina herkkuina koira syö kuivalihaa, kanan kauloja, kuivattuja kaloja ja satunnaisesti sian saparoita tai siankorvia, sillä kokonaisista luista se ei ole koskaan välittänyt.