Rawfood picture scaled

HVORFOR RÅFOR?

Hunder er kjøttetere, og de bør spise etter det. Vi mener at dette betyr at man også bør tilby hunden mat som smaker for hundedyr i deres naturlige habitat: Rått kjøtt og råe bein, innvoller og grønnsaker.

Den veletablerte forkortelsen for denne fôringsmetoden er BARF (Biologically Appropriate Raw Food), som er en utmerket beskrivelse av prinsippene for råfôring. Fullfôrene som vi tilbyr inneholder 90–95 % rått kjøtt og råe bein og innvoller. Resten av produktet består av grønnsaker og oljer, men ikke korn, mais eller andre fyllstoffer, for hver råvare har sin egen betydning for helheten.

RÅFOR ER DEN MEST NATURLIGE MATEN FOR HUNDEN

Bare hundens kroppsbygning forteller at dyret er en kjøtteter: tennene, kjevene og fordøyelsen er utviklet etter vilkårene for et kjøttholdig kosthold. 

Hundens tenner og bitt er ideelle for deling og tygging av kjøtt. I motsetning til planteetere, som maler opp maten, kan ikke hunden bevege kjeven sideveis – den bruker kjevene på en annen måte. Som typisk for kjøttetere har hunden også stor magesekk, som gjør det mulig å spise store mengder om gangen, selv om den ikke trenger det nå til dags. Hundens korte tarm taler også for en kjøttholdig kost. Den langsomme fordøyelsen av fibre krever lang tarm hos dyret. Hunden spiser ikke store mengder fibre, så derfor har den ikke behov for en lang tarm.

Rått kjøtt er en vesentlig del av råfôringen, for det ville hundene også spist i naturen. Slik sikrer man også at næringsstoffene blir bevart, for koking av kjøtt og bein ødelegger en del av næringsstoffene, de gode bakteriene og enzymene. Det kan til og med være farlig å gi kokte bein til hunden, for når man varmer opp beinmateriale, blir det hardere og deler seg lett opp i skarpe biter. Da fordøyes det heller ikke så godt i hundens kropp. Rå bein er mykere og lettere å fordøye.

slow feed cooling matskal mush merch
Oppstarten med råfôring av hunden med nordiske MUSH-fullfôr er overraskende lett, og man trenger ikke tidligere erfaring innen emnet.
pexels yaroslav shuraev
Her finner du svar på de vanligste spørsmålene om produktene våre og råfOring.
KLIKK HER
Finn ut hvordan råfôring har forandret livet til kundenes hunder.
Mask Group

MUSH VAISTO OG MUSH HELLÄ

Arttypisk næring enkelt – MUSH Vaisto og Hellä er planlagt for å oppfylle hundens behov på en naturlig og lett tilgjengelig måte, uavhengig av om du har mye eller lite erfaring med råfôring.  Hvorfor velge råfôr? MUSH Vaisto og Hellä gir et tydelig svar på dette spørsmålet.

MUSH Vaisto er planlagt for å tilby alle næringsstoffene som er nødvendig for hundens helse i BARF-metodens ånd. Vaisto består av råvarer som etterligner hundens naturlige rovdyrkost – i en form som er mye lettere og praktisk å bruke! Vaisto inneholder 90–95 % rått kjøtt og råe innvoller og bein, som gir kjæledyret ditt rikelig med proteiner og naturlige næringsstoffer. Dessuten er maten tilsatt rå grønnsaker, som gir fibre, enzymer og næring til de gode bakteriene i hundens tarm. Vi bruker olje for å supplere fordøyelsen og sikre inntaket av viktige vitaminer.

Vi har også det beinfrie alternativet, MUSH Hellä til de som føler seg usikker på å gi hunden mat med ferske bein. Det inneholder nyttige enzymer, omega-3-fettsyrer av fiske- og olivenolje samt fermenterte grønnsaker med rikelig med nyttige melkesyrebakterier, som er viktige for tarmhelsen. Hellä er beinfritt, og derfor passer det også som overgangsfôr til hunder i alle aldre som går over fra tørrfôr til råfôr, også til unge valper som prøver seg på fast mat for første gang.

Vaisto og Hellä fås også i frysetørkede versjoner: Hellä Freeze-Dried og Vaisto Freeze-Dried. Dette tørre men råe fullfôret veier lite, og det gjør at det er perfekt til reiser!

Freeze dried test@2x 3

BARF ER 100 % NATURLIG

BARF-produktene våre er 100 % naturlige, og når du bruker disse, vet du alltid hva du gir kjæledyret ditt. Hvis du vil være helt sikker, er du velkommen innom fabrikken vår i Jakobstad i Finland, så du får se på produksjonen av produktene med egne øyne! Hvis du ikke kan komme til Jakobstad, kan du se nærmere på produksjonen vår her.

For oss betyr naturlighet råvarer som man finner i naturen slik de er, og som er minst mulig prosessert. Det betyr råvarer som man verken fjerner noe fra eller tilsetter noe. For eksempel kommer kjøttet ferskt til fabrikken vår. Det blir malt, delt opp i porsjonsboller og fryst – vi gjør ikke noe annet med det. Se nærmere på råvarene våre her.

Fordelene med råfOring:

test 1717147108 trimmy Group

Alle næringsstoffene er i en naturlig form.

test 1717147108 trimmy Group

Enzymene og de gode bakteriene blir bedre bevart, for produktene er ikke kokt.

test 1717147108 trimmy Group

MUSH-maten inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

test 1717147108 trimmy Group

Fôret er 100 % naturlig.

adobestock 289922847 scaled

LØSNING PÅ PROBLEMENE MED RÅFOR

I løpet av årene har vi samlet oss en solid erfaring innen fôring av hunder med rått kjøtt, bein, innvoller og grønnsaker. De siste undersøkelsene har også vist at et naturlig kosthold er bra for hunden. Tusenvis av positive brukererfaringer vi har fått fra erfarne hundeoppdrettere taler også for råfôring.

Mange som har testet råforing, har oppdaget at råforing kan være en hjelp
  • i vektkontroll
  • i behandlingen av allergi
  • mot atopisk utslett
  • mot leddinfeksjon
  • mot bukspyttkjertelbetennelse
  • mot fordøyelsesproblemer
  • mot dårlig ånde samt dårlig lukt av kropp og avføring
MUSH Vaisto 2016 fiilis 267

adobestock 51134246 3

Erfarne hundeoppdrettere har også lagt merke til at råfôring gir kjæledyret

  • bedre generell helse
  • mer energi
  • bedre matlyst 
  • sterkere immunforsvar
  • mindre og fastere avføring
  • friskere hud og glansfull pels
  • friskere tenner.