VÅRE RÅVARER

Opprinnelsen har betydning – Nordisk renhet og kjøtt i høy kvalitet

Når det gjelder råvarer, har vi en tendens til å være svært så kresne. Råvarene danner grunnlaget for produktene våre, men de er også hjertet i hele virksomheten. Vi er stolte over å få arbeide sammen med mange høykvalitetsprodusenter. Slik kan vi sammen forsikre oss om at hunden din bare får hundemat som er mest naturlig for den. Gjør deg kjent med produktene våre her.

Ravaror ursrung MUSH 2

pexels grizzlybear

I hovedsak finsk kjøtt

Vi benytter i hovedsak finsk kjøtt til produktene våre. På grunn av den økende etterspørselen etter produktene våre og vår innsats for å sikre bærekraften i produksjonen, har vi imidlertid bestemt oss for å også kjøpe inn en liten mengde råvarer fra nøye utvalgte produsenter i Sverige og Norge. På denne måten har innvirkningen vår på omfanget av kjøttproduksjon blitt minimert (størsteparten av våre råvarer kommer nemlig som et biprodukt av kjøttproduksjonen for mennesker), men nivået på mattryggheten er fortsatt like høyt.

Nordens fordeler i innkjøpet av råvarer

Det er mange fordeler ved å benytte disse råvarene. Finland, Sverige og Norge overholder både EUs og landenes egne lovregulerte krav. I henhold til de internasjonale standardene er jordsmonnet i Norden rent.  Takket være vekselskifte og kalde vintre er bruken av plantevernmidler lavere enn i mange andre industriland, og bruken av disse overvåkes også. Produksjonsdyrene medisineres bare når det er et reelt behov for det, som for eksempel ved behandling av sykdom.

Støtte av nordisk produksjon


Alltid når du legger nordiske produkter i handlekurven din (til deg selv eller kjæledyret ditt), om de så er rå eller tørkede (som for eksempel Vainu-serien), støtter du nordisk produksjon og kompetanse. Finland har klart å tilpasse prinsippene sine for matproduksjon godt med det globale One Health-konseptet, som sikrer at vi også i fremtiden vil satse på lav bruk av antibiotika, vern om vår rene jordgrunn samt på miljøet og dyrenes helse generelt.

Stolthet over MUSH sin kvalitet og virkninger


Vi i MUSH er stolte av vår kompetanse, våre fine råvarer og behandlingen av disse. Aller mest stolte er vi likevel over de titusener av katter og hunder rundt om i Norden som vi har forbedret livskvaliteten til med produktene våre.

Gjør deg nærmere kjent med produktene våre her.

Group
EGG

Eggene kommer fra Finland.

Group
ELG

Elgkjøttet kommer fra Finland og Sverige, hvor elgen går fritt i skogene og spiser naturlig mat.

Group
SVIN

I tillegg til at vi oppfyller de høye nasjonale standardene for finsk kjøttproduksjon, kommer svinekjøttet fra Snellmans egne finske familiegårder. På disse gårdene følges dyrenes velvære opp nøye: både veterinæren og tilsynsmyndigheten besøker gårdene flere ganger i året. Takket være de strenge reglene, forekommer ikke Aujeszkys sykdom, som er svært farlig for hunder og katter, i det hele tatt på finske svin. Svinekjøttet vårt er alltid lett å oppspore, og det leveres ferskt til oss hver dag.

Group
GRØNNSAKER

Vi bruker bare råstoffer som oppfyller kravene for matsikkerhet. Noen av grønnsakene er biprodukter av matvareindustrien, så vi kan hjelpe med å redusere matsvinnet. Grønnsakene kommer fra Europa og så langt det er mulig fra Finland.

Group
KALKUN

Kalkunen kommer i hovedsak fra Finland. I innkjøpet av kalkunkjøtt overholder vi strenge kvalitetsrestriksjoner, som oppfyller både EUs og Finlands lovmessige krav. Vi kjøper en del av kalkunkjøttet fra Sverige, hvor det på samme måte som i Finland er strenge restriksjoner for kvalitet og kjøttproduksjon.

Group
KYLLING

Kyllingen kommer i hovedsak fra Finland, og en del også fra Sverige. Når det gjelder kylling, overholder vi landenes strenge restriksjoner for kvalitet, som til og med overgår EUs lovmessige krav.

Group
SAU

Fårekjøttet kjøpes i hovedsak inn fra lokale finske gårder. Ved å velge finsk produksjon, forsikrer vi oss om at dyrenes velvære følges opp etter høye standarder, og kjøttet er alltid av en suveren kvalitet. En del av fårekjøttet kommer fra norske produsenter, som overholder både EUs lovmessige krav og Norges egne strenge lovkrav for kjøttproduksjon og sauedrift. I tillegg får vi også en liten del av fårekjøttet fra utvalgte produsenter på Island.

Group
LAKS

Laksen vi benytter kommer fra Norge og en del fra Finland. Fisken leveres fersk til fabrikken vår av en lokal leverandør. Også når det gjelder fisk, overholder vi de relevante lovkravene for mattrygghet.

Group
STORFE

Storfekjøttet vårt kommer i hovedsak fra finske familiegårder gjennom moderselskapet vårt Snellman. Storfekjøttet leveres ferskt til Snellmanns kjøttforedling, som ligger i nærheten av MUSH-fabrikken. Vi kan garantere at de høye nasjonale kravene for kjøttproduksjonen i Finland blir oppfylt og at vi også overholder de strenge kravene i dyrehelseprogrammet. Det organiseres veterinær- og rådgivningsbesøk på gårdene flere ganger i året. Vi får også noe av storfekjøttet fra svenske gårder som overholder Sveriges strenge lover for kjøttproduksjon og husdyrhold.

Group
OLJE

Oljene vi bruker i produktene våre kommer fra Finland (kamelinaolje), Tyskland (solsikkeolje), Island (vill fiskeolje) og Spania (ekstra virgin olivenolje). Produktets ingrediensliste spesifiserer hvilken olje produktet inneholder.

Group
REINSDYR

Reinsdyrene våre kjenner ikke til innhegninger, for de går fritt i Lappland og spiser det naturen har å by på. Kjøttprodusentene våre overholder dyrevernslovene, beskytter reinsdyrene mot unødvendig lidelse og sikrer dem naturlige levekår.