Rawfood picture 3 scaled

HVORFOR RÅFODER?

Hunde er kødædere og skal spise derefter. For os betyder det at hundens mad bør ligne den mad den ville spise hvis den levede i naturen, dvs. råt kød, ben, indmad og grøntsager.

Den gængse forkortelse for denne fodringsmetode er BARF (Biologically Appropriate Raw Food), og det beskriver ganske fint grundtanken bag råfoder”. Det fuldfoder, vi tilbyder, består for 90 til 95 %’s vedkommende af råt kød, ben og indmad. Resten af produkterne udgøres af planter og olier, men ikke af korn, majs eller andre fyldstoffer. Hver ingrediens har sin egen opgave i helheden.

RÅFODER ER DET MEST NATURLIGE FODER TIL HUNDEN

Ser man på hundens kropsbygning, er det indlysende, at den er kødæder. Hundens tænder, kæber og fordøjelse er udviklet efter den kost af kød, den æder. 

Hundens tænder og bid er skabt til at fordele og tygge kød. Til forskel fra planteædere, som maler deres føde, kan hunden ikke bevæge sin kæbe fra side til side – den bruger sin kæbe på en helt anden måde. Hunden har også en stor mavesæk, hvilket er typisk for kødædere, eftersom det gør det muligt for den at æde en stor mængde ad gangen, også selv om den ikke behøver at gøre det nu om dage. At hunde er kødædere, vidner også deres korte tarmkanal om. At fordøje fibre langsomt kræver, at dyret har en lang tarmkanal. Hunden æder ikke store mængder fibre og har derfor heller ikke behov for at have en lang tarmkanal.

Råt kød er en væsentlig del af råfodring, eftersom hunde ville æde på den måde også i naturen. Ved råfodring sikrer vi også, at næringsstofferne bevares, da tilberedning af kød og ben ødelægger en del af næringsstofferne, de gode bakterier og enzymerne. At give hunde tilberedte ben kan til og med være farligt, idet benmaterialet bliver hårdere, når det varmes op og let splintres i skarpe stumper. Tilberedte ben fordøjes heller ikke godt i hundens krop. Når benene er rå, er de blødere og fordøjes lettere.

slow feed cooling matskal mush merch
Det er overraskende enkelt at begynde at råfodre med det finske MUSH-fuldfoder, og du behøver ikke at have tidligere erfaring på området.
pexels yaroslav shuraev
Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om vores produkter og om råfodring.
KLIK HER
Læs her, hvordan råfodring har forandret livet for vores kunders hunde.
Mask Group

MUSH VAISTO OG MUSH HELLÄ

Enkelt artstypisk foder– MUSH Vaisto og Hellä er udviklet til at opfylde din hunds behov på en naturlig og ukompliceret måde, uanset om du har meget eller kun lidt erfaring med råfodring. Hvorfor skal man så vælge råfoder? MUSH Vaisto og Hellä giver et klart svar på det spørgsmål.

MUSH Vaisto er udviklet, så det indeholder alle de næringsstoffer, som der er brug for til at støtte din hunds sundhed ved at tilpasse BARF-metoden. Vaisto består af ingredienser, som efterligner hundens naturlige kost som rovdyr – i et meget enklere og mere praktisk format! Vaisto indeholder 90–95 % råt kød, indmad og ben, som giver dit kæledyr rigeligt med protein og naturlige næringsstoffer. Foderet er tilsat rå grøntsager for at supplere med fibre, enzymer og give næring til tarmkanalens gode bakterier. Der anvendes olie for at supplere fordøjelsen og sikre indtaget af vigtige vitaminer.

Til dem, der er usikre omkring at fodre med ferske ben, har vi også et benfrit alternativ, MUSH Hellä. Foderet indeholder nyttige enzymer, omega-3-fedtsyrer fra fisk- og olivenolie samt fermenterede grøntsager med masser af nyttige mælkesyrebakterier, som er vigtige for, at tarmkanalen skal fungere godt. Hellä er uden ben, og derfor egner det sig også som overgangsfoder til hunde i alle aldre, som går fra tørfoder til råfoder, også for unge hvalpe, som for første gang stifter bekendtskab med fast føde.

Vaisto og Hellä fås også i frysetørrede versioner: Hellä Frysetørret og Vaisto Frysetørret. Dette tørre, men rå fuldfoder, vejer kun lidt, hvilket gør det perfekt til rejsen!

Freeze dried test@2x 4

BARF ER 100 % NATURLIGT

Vores BARF-produkter er 100 % naturlige, og når du bruger dem, ved du altid, hvad det er, du fodrer dine kæledyr med. Hvis du gerne selv vil lade dig overbevise, er du velkommen til at besøge vores fabrik i Jakobstad, så du ved selvsyn kan se, hvordan produkterne bliver fremstillet! Har du ikke mulighed for at besøge os på fabrikken, kan du få mere at vide om vores produktion her.

For os står ”naturlige” for råvarer, som rent faktisk findes i naturen, eller som er blevet behandlet så lidt som muligt. Det betyder råvarer, hvor der hverken er fjernet eller tilføjet noget. Kødet ankommer fersk til vores fabrik. Det males, inddeles i portioner til kødboller, og fryses ned – mere gør vi ikke. Få mere at vide om vores råvarer her.

Fordele ved råfodring:

test 1717147108 trimmy Group

Alle næringsstoffer er i deres naturlige form.

test 1717147108 trimmy Group

Enzymer og gode bakterier bevares bedre, idet produkterne ikke er blevet tilberedt.

test 1717147108 trimmy Group

MUSH-foder indeholder ikke nogen tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.

test 1717147108 trimmy Group

Foderet er 100 % naturligt.

adobestock 289922847 scaled

STYR PÅ PROBLEMER MED RÅKOST

Vi har i årenes løb fået samlet os en masse erfaringer med at fodre hunde med råt kød, ben, indmad og grøntsager. Ligeledes viser den seneste forskning, at naturlig kost er godt for hunde. For råfodring taler også de tusindvis af positive brugererfaringer, som vi har modtaget fra erfarne hundeopdrættere.

Mange af dem, som har prøvet råfodring, har opdaget,
at råfoder kan hjælpe
  • med at kontrollere vægten
  • med at håndtere allergier
  • ved atopisk eksem
  • ved ledbetændelser
  • ved bugspytkirtelbetændelse
  • ved fordøjelsesproblemer
  • ved ildelugtende ånde, krop og afføring.
MUSH Vaisto 2016 fiilis 267

adobestock 51134246 3

Erfarne hundeopdrættere har ligeledes lagt mærke til,
at råfodring gør, at dyrene har:

  • mere energi
  • bedre appetit
  • et mere effektivt immunsystem
  • mindre og fastere afføring
  • friskere hud og glansfuld pels
  • friskere tænder.