VORES RÅVARER

Oprindelse betyder noget – nordisk renhed og kød af høj kvalitet

Når det gælder råvarerne, har vi en tendens til at være meget kræsne. Råvarerne udgør fundamentet for vores produkter, men de er også hjertet i vores virksomhed. Vi er stolte over, at vi kan samarbejde med så mange fremragende producenter. På den måde kan vi i fællesskab sikre, at din hund får det mest naturlige hundefoder.

Ravaror ursrung MUSH 3

pexels grizzlybear

Primært finsk kød

I vores produkter anvender vi primært finsk kød. I takt med at efterspørgslen efter vores produkter er steget, og i vores bestræbelser på at producere bæredygtigt, har vi besluttet at indkøbe en lille del af råvarerne fra nøje udvalgte producenter også i Sverige og Norge. Det betyder, at vores aftryk på kødproduktionens skala minimeres (størstedelen af vores råvarer er nemlig biprodukter af kødproduktion til menneskeligt konsum), men også at fødevaresikkerheden stadig er lige høj.

Fordelen ved nordiske råvarer


Der er mange fordele forbundet med at anvende sådanne råvarer. Finland, Sverige og Norge følger nøje lovbestemte krav både fra EU og de enkelte lande. Jordbunden i Norden er ren ifølge internationale standarder. Takket være vekseldrift og de hårde vintre er brugen af bekæmpelsesmidler lavere end i mange andre industrialiserede lande, og brugen af bekæmpelsesmidler overvåges. Produktionsdyr medicineres kun, når der er virkelig behov for det, f.eks. ved behandling af sygdomme.

Støtte til nordisk produktion


Altid, når du lægger et nordisk produkt i din indkøbskurv (til dig selv eller dit kæledyr), støtter du nordisk produktion og nordisk viden (uanset om produkterne er ferske eller tørrede, f.eks.Vainu-serien). Finland har haft succes med at tilpasse sine principper for produktion af mad til det internationale koncept One Health, hvorved vi sikrer, at vi også fremadrettet satser på sparsommelig anvendelse af antibiotika, at beskytte vores rene jorder, og mere overordnet på at beskytte vores miljø og dyresundheden.

Stolthed over kvaliteten og virkningerne af MUSH


Vi er i MUSH stolte over vores viden, vores fine råvarer, og over hvordan de håndteres. Mest stolte er vi også over de titusindvis af katte og hunde rundt om i Norden, hvis livskvalitet vi har kunnet forbedre med vores produkter!

Få mere at vide om vores produkter her.

Group
ÆG

Æggene kommer fra Finland.

Group
ELSDYR

Elsdyrkødet kommer fra Finland og Sverige, hvor elsdyrene lever vildt i skovene og æder naturlig føde.

Group
SVIN

Udover, at vi lever op til de høje nationale standarder for finsk kødproduktion, anvender vi også svinekød, som kommer fra Snellmans egne finske bedrifter. På disse bedrifter følges dyrenes velfærd nøje. Både dyrlægen og tilsynsmyndigheden besøger bedrifterne flere gange om året. Takket være de strenge regler optræder Aujeszkys sygdom, som er meget farlig for hunde og katte, slet ikke hos finske svin. Oprindelsen af vores svinekød er meget enkel at kontrollere, det leveres fersk hver dag.

Group
GRØNTSAGER

Vi anvender udelukkende råvarer, som lever op til kravene til fødevaresikkerhed. En del grøntsager er biprodukter af fødevareindustrien, vi kan hjælpe med at mindske madsvind. Grøntsagerne kommer fra Europa, og i det omfang, det er muligt, fra Finland.

Group
KALKUN

Kalkunkødet kommer primært fra Finland. Når vi indkøber kalkunkød, følger vi strenge retningslinjer for kvalitet, som opfylder lovkravene i EU og Finland. En del af kalkunkødet kommer fra Sverige, som i lighed med Finland har strenge retningslinjer for kvalitet og kødproduktion.

Group
KYLLING

Kyllingen kommer primært fra Finland og til dels fra Sverige. Når det drejer sig om kylling, følger vi landene retningslinjer for kvalitet, som er strengere end EU’s lovkrav.

Group
LAM

Lammekødet kommer primært fra finske bedrifter i nærheden. Ved at vælge finsk produktion sikrer vi, at dyrenes velfærd lever op til høje standarder, og at kødet altid er af fremragende kvalitet. En del af lammekødet kommer fra norske producenter, som følger EU’s lovbestemte krav samt Norges egne strenge lovkrav til kødproduktion og husdyrhold. Desuden kommer en lille del af lammekødet fra udvalgte producenter i Island.

Group
LAKS

Den laks, vi anvender, kommer fra Norge og en del fra Finland. Fiskene leveres ferske af lokale leverandører til vores fabrik.. Også når det gælder fisken, følger vi tilpassede lovkrav, når det gælder fødevaresikkerhed.

This image has an empty alt attribute; its file name is Group-723@2x.png
OKSEKØD

Vores oksekød kommer primært fra finske bedrifter via vores moderselskab Snellman. Oksekødet leveres fersk til Snellmans kødforædling, som ligger i nærheden af MUSH-fabrikken. Vi kan garantere, at de høje nationale krav til finske kødproducenter og de høje krav i dyresundhedsprogrammet opfyldes. Der gennemføres dyrlæge- og rådgivningsbesøg på bedrifterne flere gange om året. En del af vores oksekød kommer også fra bedrifter i Sverige, som følger landets strenge love for kødproduktion og kvægopdræt.

Group
OLIE

De olier, vi anvender i vores produkter, kommer fra Finland (camelinaolie), fra Tyskland (solsikkeolie), Island (vildtfiskeolie) og Spanien (ekstra jomfruolivenolie). I produkternes ingrediensliste specificeres, hvilken olie produkterne indeholder.

Group
RENSDYR

Vores rensdyr kender ingen indhegninger. De vandrer frit omkring i Lapland og æder det, naturen giver. Vores kødproducenter følger naturbeskyttelseslovgivningen, beskytter rensdyrene mod unødig lidelse og sikrer, at de har naturlige levevilkår.