RAAKARUOKINTA – aloittaminen

Luonnollista ravintoa koirille ja kissoille

Koiran ja kissan luonnollisen ruokinnan tarkoituksena on jäljitellä niiden lajityypillistä ravintoa. Koiralle ja kissalle tarjotaan raakaa ruokaa, jota ne söisivät luonnossakin: lihaa, luita ja sisäelimiä.

Koiran raakaruokinnan aloittaminen kotimaisilla MUSH-täysravinnoilla on yllättävän helppoa, etkä tarvitse aiempaa kokemusta aiheesta. Kokeile raakaruokintaa ja tarjoa lemmikillesi tuoreista raaka-aineista valmistamaamme luonnollista ruokaa, joka ei sisällä turhia täyteaineita, kuten viljaa tai maissia ja joka on ollut monen koiran ja kissan pelastus erilaisissa ongelmatilanteissa.

koiran raakaruokinta helposti Mush

MILLÄ TUOTTEELLA ALOITAN?

Niin Vaisto-, Hellä- kuin Duo+ -täysravintosarjastakin löytyy aloittelevalle koiralle sopivat tuotteet:

Vaisto Vihreä on vatsaystävällinen vaihtoehto sen sisältäessä tuoteperheensä muita tuotteita vähemmän luuta ja enemmän kasviksia. Se on siis hellä tottumattomallekin vatsalle. Täysravinto on nimensä mukaisesti valmis sekoitus, johon ei tarvitse lisätä mitään, eli et tarvitse sen enempää tietotaitoa tämän kuin kuivamuonankaan käyttämiseen!  Voit käyttää Vaistoja sellaisenaan tai esimerkiksi kuivamuonan ohella.

Duo+ tuotesarjan aloitustuote koiralle on helposti sulavia proteiineja sisältävä Duo+ Sensitive (kana-kalkkuna).

Näitäkin hellempiä ovat tietenkin Hellä täysravintotuotteet. Hellä-tuotteet ovat täysin luuttomia ja sisältävät suoliston hyvinvoinnille tärkeitä maitohappobakteereja. Herkkävatsaisen koiran raakaruokailun aloittamiseen ne ovat siis mainio valinta.

Kissojen raakaruokinnan aloittamiseen sopii mikä tahansa Vaisto Cat tai Duo+ Cat tuote.

pexels polina tankilevitch
Haluatko tietää, miten valitsemme raaka-aineemme ja mistä ne tuleVAT?
08 mush bites are weighed for
Tutustu tuotteidemme valmistusprosessiin.

MITEN ALOITAN RAAKARUOKINNAN?

Siirtyminen raakaruokinnalle on syytä tehdä asteittain muutaman viikon kuluessa.

Suosittelemme raakaruokinnan aloittamista aina hiljalleen– vaiheittain. Sekoita siis alkuun pieni määrä raakaa totutun ravinnon sekaan ja nosta raa’an osuutta vähitellen koiran vatsaa seuraten.

Jos kaipaat lisävinkkejä raakaruokintaan, lue artikkelimme Raakaruokinnan aloittaminen. Mikäli harkitset raakaruokintaa kissallesi, tutustu postaukseen Kissan raakaruokinta: kuinka aloittaa ja mitä huomioida. Voit myös perehtyä tarkemmin koirien raakaruokinnan hyötyihin ja perusteisiin lukemalla Koiran raakaruokinta – hyödyt ja johdanto.

krista mangulsone 9gz3wfHr65U

RAAKARUOKINTAAN ASKEL ASKELEELTA – ESIMERKKI STEPIT AVUKSI:

Group
1. päivä – 4. päivä

Korvaa yhtä pullaa vastaava määrä nykyisestä ruoasta yhdellä yltä valitsemallasi raakatäysravintopullalla.

Group
5. päivä – 8. päivä

Korvaa noin kahta pullaa vastaava määrä nykyistä ruokaa kahdella raakapullalla.

Group
9. päivä – 12. päivä

Korvaa noin kolmea pullaa vastaava määrä nykyistä ruokaa kolmella raakapullalla.

Group
Jatka näin..

Kunnes olet korvannut koko nykyisen ruoan raakatäysravinnolla.
Kahden viikon säännöllisen raakaruokailun jälkeen voit hyvin tarjota lemmikillesi muitakin makuvaihtoehtoja.

Totuttelusta makujen laajentamiseen

Hyödylliset vinkit:

Kahden viikon säännöllisen raakaruokailun jälkeen voit hyvin tarjota lemmikillesi muitakin makuvaihtoehtoja. Jos lemmikkisi on hyvin pieni (alle 10kg) tai erittäin pieni (alle 5kg) voi olla hyvä, että aloitat puolikkaalla tai jopa neljäsosalla pullaa ensimmäisinä päivinä. Vastaavasti jos koirasi on suuri, voit luonnollisesti aloittaa suuremmalla pullamäärällä. Sopiva aloitusannos on noin 10%  ravinnosta.

Osalla siirtyminen onnistuu nopeampaan tahtiin, mutta aloitus kannattaa kuitenkin aloittaa maltilla, mielummin hieman liian hitaasti kuin liian nopeasti. Näin keholle annetaan aikaa tottua ruokavaliomuutokseen.

Etenkin kissa saattaa olla epäileväinen uudenlaisen ravinnon suhteen. Löydät vinkit epäluuloisen kunilaristin totuttamiseen raakaruoalle täältä.

Kuinka paljon ruokaa on sopiva määrä?

Selvitä lemmikkisi tarpeet pdf-tiedostostamme